ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN...

Değerli Dostlarım,

Millet Mektepleri'nin açılması ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Bir insanı kurtarmak, bir âlemi kurtarmak kadar önemlidir. İyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir geleceğin de teminatıdır.

Küçük ayaklara büyük adımlar attıran Öğretmenlerimiz, yarını bir gün önceden yaşayan fedakâr kişilerdir. Yeryüzünde Öğretmenlikten daha kutsal ve onurlu bir meslek yoktur. Öğretmenden ve eğitimden mahrum bırakılmış toplumlar asla millet olamazlar.

Öğretmenlik bir sanat işidir. Geçim sıkıntısı çeken bir sanatçıdan ise yaratıcılık beklenemez. Devletin asli ve birinci görevi Öğretmenlere en yüksek maaşı vermek olmalıdır. Dünyada her şeye değer biçilebilir ancak bir öğretmenin eserine asla değer biçilemez.

Bu kutlu gün vesileyle başta Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi vefa, şükran ve minnetle anıyor Allah'tan rahmet diliyor; gelecek nesle hayat verecek olan tüm öğretmenlerimize uzun, mutlu ve huzurlu birer ömür diliyorum…

Dr. Vecdet Öz