KIBRIS BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Bugün, Kıbrıs Barış Harekâtının 48. Yıldönümüdür…

Yunanistan’ın tek mega ideali Enosis yani Kıbrıs’ı kendi topraklarına ilhak ettirmekti. Bu amaçla adada yaşayan Türkleri sindirmek ve kaçırmak için yıllarca zulüm, işkence ve soykırım uyguladılar. O kadar acele ediyorlardı ki sonunda yetersiz kaldığını düşündükleri zalim Makarios'u bile 15 Temmuz 1974 askeri darbesiyle devirerek yerine fanatik Nikos Sampson’u geçirdiler ve ardından da derhal Enosis ilan ettiler.

Ecevit Hükümetinin yürüttüğü yoğun diplomasi sonuç vermemişti. Bunun üzerine Türkiye, garantör  devlet anlaşmalarının verdiği yetkiye dayanarak 'AYŞE TATİLE ÇIKSIN'  parolasıyla adadaki gözyaşı, kan ve zulme son verecek tarihi kararını aldı ve 20 Temmuz 1974 günü her iki toplumun kardeşçe yaşaması için Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirdi.

Bu tarihi kararın alınıp uygulanma cesaretini gösteren başta dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere Kıbrıs Davasına ömrünü adayan kahraman Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ve kahraman dava arkadaşı merhum Dr. Fazıl Küçük’ü, 15 Temmuz 1974 günü gizli oturum-açık oylamada kabul oyu veren basiretli milletvekillerimizi, kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyorum. Sonradan ebediyete intikal etmiş olanlara ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

KKTC; tarihini kahramanlıkla yazmış bağımsız bir Türk devletidir. Kanla alınmıştır ve ancak kanla verilir. Masa başında asla pazarlık konusu edilemez!

Bu minvalde yapılan tüm müzakereler Türk Milletine, bu davaya hizmet etmiş olanlara ve her şeyden önce bu uğurda canını siper etmiş gazi ve şehitlerimize saygısızlıktır, Kıbrıs davasına ihanettir.

Başta kardeş Türk devletleri olmak üzere dost kabul ettiğimiz tüm ülkelerin samimiyetlerini ortaya koyarak bir an önce KKTC’yi devlet olarak tanımalarını diliyor, harekâtın 48. yılında Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramınızı kutluyorum.

Dr. Vecdet Öz