RECEP TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ!

Tabii ki CHP dik durur ve seçim zamanında yapılırsa…

19/1/2012 tarih ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde kolay anlaşılır, belirgin ve gayet açıktır…

İlgili kanunun 3. maddesinin ikinci bendi aynen şöyle demektedir;

“Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir”.

Mevcut meclis aritmetiği ile böyle bir yenileme ancak muhalefetin tam kadro destek vermesi halinde mümkündür!

Hal böyleyken Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin kararından öyle emindir ki daha şimdiden bunun rahatlığı ve huzuru içinde çalışmalara başladı bile…

CHP’nin adaylığı engellersek mağduriyet yaratıp AKP’yi güçlendiririz gerekçesi ya safiyane bir düşüncedir ya da sufle edilen bilinçli bir kurgudur!

Düşünmeden edemiyorum! Acaba geçmişte olduğu gibi yine Recep Tayyip Erdoğan’ın önü mü açılmak isteniyor?

Başbakanlık yolu Deniz Baykal sayesinde siyasal yasağının kaldırmasıyla açılmış, Cumhurbaşkanlığı yolu ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun son anda Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermesiyle açılmıştı…

Tekrar böyle bir şeyin olabileceğini düşünmek bile istemiyorum; dilerim geçmişte olanlar da birer tesadüftü!

Buradan CHP yönetimine tarihi bir uyarı yapmak istiyorum;

- Bu hatadan derhal dönün ve ısrarla seçimlerin zamanında yapılmasını isteyin!

- AKP’nin erken/öne alınmış seçim oyununa gelmeyin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir şekilde aday olamayacağını ilan edin!

- Konuyu YSK’nın olası müdahalesini de göz önüne alarak güçlü bir hukuk heyeti nezaretinde ivedi olarak ülke gündemine taşıyın!

- Bu konuda gücünüzü artırmak için 6’lı masa haricindeki tüm muhalif partilerden de destek talep edin!

Aksi halde CHP yönetiminin geçmişten itibaren yaptıklarının masumane olmadığı, dış güdümlü bir kayıkçı kavgası içinde kurgulanmış yol açma faaliyetleri olduğu kanaatim hâsıl olacaktır!

Zira 7 ay gibi kısa bir süre kalmış seçimin oy birliği ile sadece bir ay öne alınmak istenmesinin Recep Tayyip Erdoğan’ın önünün açılması ve aday olabilmesinden başka hiçbir gerekçesi olamaz!

Bu yüzdendir ki Adalet Partisi olarak seçimlerin tam zamanında yapılması ve seçim kanununun 3. maddesinin harfiyen uygulanması konusunda ısrarcıyız!

Milli bir siyasetin temsilcileri olarak Türkiye’yi felakete götürecek olan bu oyunu bozmaya kararlıyız…

CHP seçmeninin ve kamuoyunun bilgisine arz ederiz…

Dr. Vecdet Öz