MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPACAKLARIN DİKKATİNE

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Adalet Partisi’nden Milletvekilliği Aday Adaylıkları için başvurular başlamıştır.

Milletvekili aday adaylığı özel aidatı erkek adaylar için 5.000 TL, kadın adaylar için 3.000 TL, engelli adaylar için cinsiyet fark etmeksizin 500 TL ve depremzede adaylar için cinsiyet fark etmeksizin 500 TL olarak belirlenmiştir.

Engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adayları "Engelli Kimlik Kartı" veya "Sağlık Kurulu Rapor" fotokopisini başvuru evrakları içerisine eklemelidir.

Milletvekili aday adaylarının başvuru sırasında aşağıda bulunan evrakları eksiksiz bir şekilde yanlarında bulundurmaları zorunludur. Eksik evrak içeren dosyalar kabul görmeyecektir:

1- www.ap.org.tr’den, Genel Merkez’den ya da il başkanlıklarından temin edilebilecek olan aday adayı başvuru dilekçesi ve formu (aday adayının bizzat imzalaması gerekmektedir)

2- 2 adet arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-devlet üzerinden)

3- 2 adet diploma fotokopisi (e-devletten indirilebilir, noter onaylı olabilir ya da bunlar yoksa başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacaktır),

4- 2 adet nüfus cüzdanı sureti (T.C. kimlik numarasını gösterir şekilde),

5- 2 adet oy verme günü itibarıyla askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (askerlik şubesinden veya e-devlet üzerinden alınacak)

6- T.C. Ziraat Bankası Kurtuluş/İstanbul Şubesi TR50 0001 0007 1074 4643 2450 01 IBAN numaralı Adalet Partisi Genel Merkez hesabına başvuru aidatı yatırıldığını gösterir banka dekontu (açıklama kısmına aday adayının T.C. Kimlik Numarası ve adı-soyadı da yazılmalıdır)

7- Dört adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı),

8- 2 adet adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçeleri (kamu görevlileri için istifa dilekçelerinin alındı belgesi, parti yöneticileri için ise istifa dilekçelerinin fotokopisi), (ÖNEMLİ NOT: il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin istifalarını en geç 16 Mart 2023 tarihinde üst makamlarına ve sekreterya@ap.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir).

9- Engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adaylarının "Engelli Kimlik Kartı" veya "Sağlık Kurulu Rapor" fotokopisinden 2 adet getirmeleri gerekmektedir.

10- Kısa özgeçmiş


Kamuoyuna saygılarımızla ilan ederiz.


Milletvekili Aday Adaylığı Başvuru Belgesi için tıklayınız.