EY MİLLET İTTİFAKI!

LÜTFEN ŞU SORULARA YANIT VERİN!

1. Yeni kanunun devreye girecek olduğu 6 Nisan sonrası bir seçim tarihini asla kabul etmeyiz dediniz, şimdi ise 14 Mayıs olabilir diyorsunuz! Pekâlâ, ne değişti?

2. 18 Haziran’da yapılacak bir seçimin erkene alınması için tek gerekçenin Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olabilme teşebbüsü olduğunu bile bile neden itiraz etmiyorsunuz?

3. Mağdur etmeyelim saçmalığı içinde kanun ve kuralları hiçe sayarak asla aday olamayacak birinin önünü açmak hangi meşru anlayışla bağdaşır?

4. RTE ve avenesine her gün sert muhalefet yapıyor ve üst perdeden konuşuyorsunuz, artık mağdur etmeyelim diye aynı mantıkla sessiz mi kalacaksınız?

5. Kanun ve kural tanımaz bir zihniyetten ülkeyi kurtarmak isterken benzer bir şekilde meşru olmayan bir yolu çözüm olarak gören bir siyasi ittifaka ülke teslim edilebilir mi?

6. “Ne yaparsak yapalım YSK talimatları uygular ve RTE’yi kanunsuz bir şekilde aday yapar” diyerek ülkenin felaketine neden olacak bu olasılığa boyun eğip yapılan hukuksuzluğu sineye mi çekeceksiniz?

7. Atatürk yaşasaydı bu durum karşısında ne yapardı dersiniz?

8. Milli iradeye, Anayasa’ya, Cumhuriyet’e başkaldırmış ve iktidarda kalabilmek için her şeyi göze almış biri karşısında Sine-i Millete dönmeyi düşünüyor musunuz?

9. Muhalefet yaparken dik konuşuyorsunuz lakin RTE’nin hepinizi küçümseyici ve alaycı bir tavır içinde keyfi ve kanun dışı seçim dayatması karşısında neden dik durmuyorsunuz?

10. Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan’ın yasağını kaldırtarak Başbakan olmasının ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstererek Cumhurbaşkanı olmasının önünü açmıştınız, aynı gaflet içinde üçüncü kez tekrar açmayı mı düşünüyorsunuz?

Sorularımın yanıtını bekliyorum ve sizlere şunu öneriyorum:

- Lütfen Atatürk gibi düşünün, onurlu ve dik durun.

- RTE’nin Anayasa’ya göre asla aday olamayacağını derhal ilan edin.

- YSK’yı yanlış yapmaması için en sert şekilde uyarın ve aksi takdirde Sine-i Millete döneceğinizi deklare edin.

- Gereği yapılmazsa da artık deniz bitmiş kara görünmüştür, dediğinizi yapın ve tarihe geçin…

Bunu yaptığınız takdirde parti olarak sonuna kadar arkanızdayız…

Yoksa tarih sizleri işbirliği yapmakla suçlayacak ve asla affetmeyecektir…

Dr. Vecdet Öz